Burse - Fonduri mutuale

Panică pe pieţele asiatice: Acţiunile au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii patru ani. La Bucureşti cursul leu-euro este nemişcat

Panică pe pieţele asiatice: Acţiunile au scăzut la...

Autor: Anca Dumitrescu

11.01.2016, 10:41 5477

Bursa din Tokyo a fost închisă pentru o sărbătoare, ceea ce a redus nivelul lichidităţilor din piaţă, amplificând volatilitatea.

Indicele MSCI pentru acţiunile din regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a coborât cu 1,8%, la cel mai redus nivel de la sfârşitul anului 2011.

Principalul indice bursier chinez a coborât la un moment dat cu peste 3%, cel al Australiei cu 1,25%, iar cel din Filipine cu 3,8%.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a pierdut 79 de cenţi, la 32,76 dolari pe baril, iar cea a petrolului de referinţă în SUA a scăzut cu 69 de cenţi, la 32,47 dolari pe baril.

Pe pieţele valutare au avut loc fluctuaţii mari.

Pe piaţa valutară, yenul s-a apreciat, moneda japoneză fiind preferată de investitori în perioade de stres. Dolarul a scăzut cu jumătate de yen, aproape de un minim al ultimelor cinci luni, de 116,7 yeni pe unitate, iar ulterior s-a stabilizat la 117,22 yeni pe unitate.

Euro s-a apreciat la începutul tranzacţiilor, dar ulterior a scăzut la 1,0917 dolari pe unitate. Indicele dolarului este în stagnare, la 98,476 unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO