Burse - Fonduri mutuale

Patru dintre cele mai mari zece titluri ale companiilor listate pe AeRO după valoarea capitalurilor proprii au înregistrat evoluţii pozitive în 2016

Patru dintre cele mai mari zece titluri ale companiilor...

Autor: Dan Grigore Ivan

04.08.2016, 00:08 423

Din topul celor mai mari zece companii listate pe piaţa alternativă de capital AeRO după valoarea capitalurilor proprii, patru dintre ele au înregistrat aprecieri ale acţiunilor, cinci dintre ele au înregistrat deprecieri, iar titlurile unei singure companii se tranzacţionează la aceeaşi cotaţie ca aceea de la începutul acestui an.

Titlurile companiei Chim­complex Borzeşti (CHOB), controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, s-au apreciat cel mai mult de la începutul acestui an, în urma a 220 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 62.317 lei, ceea ce a condus la o creştere de 30% a unei acţiuni CHOB.

Combinatul chimic are o capita­lizare bursieră de 91 milioane lei (20,35 milioane euro), în timp ce valoarea ca­pitalurilor proprii este de 187 mil. lei, de peste două ori mai mare decât va­loarea de piaţă a companiei, si­tuându-se pe locul şase în topul celor mai mari companii după valoarea contabilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO