Burse - Fonduri mutuale

Patru mii de investitori urmăresc bursa de pe smartphone

Patru mii de investitori urmăresc bursa de pe smartphone

Autor: Roxana Pricop

28.08.2014, 00:03 612

Patru mii de utilizatori au descărcat aplicaţia pentru smartphone lansată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la începutul acestui an, urmărind astfel în direct evoluţia cotaţiilor acţiunilor şi informaţiile publicate de companiile listate de pe telefonul propriu.

Ieri, BVB a anunţat că a lansat o aplicaţie proprie şi pentru tablete, disponibilă pentru descărcare gratuită în Google Play şi Apple Store. La fel ca aplicaţia pentru mobil, aplicaţia pentru tablete furnizează investitorilor date actualizate despre activitatea de tranzacţionare, informaţii şi ştiri despre companii, evoluţia indicilor bursieri şi a preţurilor acţiunilor, top 25 cele mai tranzacţionate acţiuni, lista personalizată cu posibilitatea vizualizării simultane a informaţiilor detaliate pentru instrumentul selectat.

„Lansarea aplicaţiei pentru tabletă reflectă continuarea demersurilor Bursei de Valori Bucureşti pentru adaptarea businessului la noile tehnologii şi oferă investitorilor posibilitatea de a accesa informaţii legate de piaţă de oriunde şi în orice moment“, spun reprezentanţii BVB într-un comunicat de presă.

Toate marile burse din regiune, precum Deutsche Borse, Bursa din Varşovia, au făcut pasul spre lansarea de aplicaţii proprii pentru investitori, având în vedere că terminalele mobile precum smarthpone-urile şi tabletele au crescut tot mai mult în popularitate. Prin aceste aplicaţii mobile, in­ves­titorii pot urmări pieţele de oriunde, însă nu pot tranzacţiona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO