Burse - Fonduri mutuale

Pe 20 septembrie, Banca Internaţională de Investiţii anunţă dobânda pentru obligaţiunile de 100 milioane euro

Pe 20 septembrie, Banca Internaţională de Investiţii...

Autor: Dan Grigore Ivan

18.09.2017, 00:00 180

Dobânda pentru emisiunea de obligaţiuni în valoare de 100 milioane euro ce vor fi emise de Banca Internaţională de Invesiţii (IIB), o instituţie suprastatală cu sediul la Moscova, va fi anunţată în data de 20 septembrie, conform prospectului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile oferite au o scadenţă de trei ani şi sunt adresate investitorilor calificaţi. Este a treia ofertă de obligaţiuni cu care banca vine pe piaţa din România. Banca a mai colaborat cu actori din România precum BT Leasing Transilvania, Agricover Credit, Romcab, Avicola Buzău, Fabrica de Lapte Braşov sau MEP Retail Investments.

IIB, fondată în 1970, are în prezent nouă acţionari: Rusia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Vietnam, Mongolia şi Cuba. Banca figurează în 2016 cu active de 881 milioane euro, un avans de 8,9% faţă de anul precedent, şi ţinteşte să ajungă la active de 1,7 miliarde euro în următorii cinci ani, cu un portofoliu de credite de 1,2 miliarde euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO