Burse - Fonduri mutuale

Pe ce acţiuni mizează administratorii de fonduri

Pe ce acţiuni mizează administratorii de fonduri

Autor: Roxana Pricop

13.01.2016, 00:07 10793

Titlurile grupului de distribuţie Electrica (EL) şi acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania sunt favoritele mana­ge­rilor de bani pentru acest an. Petrom şi Romgaz ar putea per­for­ma dacă preţul barilului de petrol se stabilizează.

„Acţiunile Romgaz şi Petrom pot beneficia de o posibilă stabilizare a preţului petrolului. Acţiunile Fondului Proprieta­tea şi Electrica pot beneficia de pe urma tranzacţiei cu partici­paţi­ile minoritare deţinute de FP la sucursalele Electrica. Ne aş­tep­tăm ca indicele BET să închidă anul la peste 7.250 punc­te“, a spus Dragoş Manolescu, director de investiţii la socie­tatea de admi­nis­trare OTP Asset Management.

Bursa de la Bucureşti a început anul cu stângul, raportând o scă­dere de 6%, în linie cu evoluţia pieţelor externe. Pe de altă parte, activele fondurilor mutuale vor creşte în acest an cu 10-15%, fiind estimate să atingă pragul istoric de 6 mld. euro. Prin­ci­pala provocare va fi obţinerea de randamente într-un context ex­trem de volatil pe pieţele financiare. Industria fondurilor mu­tuale începe anul 2016 cu optimism: toţi managerii consultaţi de ZF şi-au bugetat creşteri de două cifre ale activelor aflate în ad­mi­nistrare, iar pentru piaţa în ansamblu aceştia se aşteaptă la o creş­tere de până la 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO