Finanţe personale

Pe ce acţiuni mizează administratorii de fonduri

13 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Titlurile grupului de distribuţie Electrica (EL) şi acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania sunt favoritele mana­ge­rilor de bani pentru acest an. Petrom şi Romgaz ar putea per­for­ma dacă preţul barilului de petrol se stabilizează.

„Acţiunile Romgaz şi Petrom pot beneficia de o posibilă stabilizare a preţului petrolului. Acţiunile Fondului Proprieta­tea şi Electrica pot beneficia de pe urma tranzacţiei cu partici­paţi­ile minoritare deţinute de FP la sucursalele Electrica. Ne aş­tep­tăm ca indicele BET să închidă anul la peste 7.250 punc­te“, a spus Dragoş Manolescu, director de investiţii la socie­tatea de admi­nis­trare OTP Asset Management.

Bursa de la Bucureşti a început anul cu stângul, raportând o scă­dere de 6%, în linie cu evoluţia pieţelor externe. Pe de altă parte, activele fondurilor mutuale vor creşte în acest an cu 10-15%, fiind estimate să atingă pragul istoric de 6 mld. euro. Prin­ci­pala provocare va fi obţinerea de randamente într-un context ex­trem de volatil pe pieţele financiare. Industria fondurilor mu­tuale începe anul 2016 cu optimism: toţi managerii consultaţi de ZF şi-au bugetat creşteri de două cifre ale activelor aflate în ad­mi­nistrare, iar pentru piaţa în ansamblu aceştia se aşteaptă la o creş­tere de până la 15%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2016

 

Cuvinte cheie:
Finante personale
, bursa
, actiuni
, fonduri
, administrastori
, administratori
, electrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide