Pentru fiecare acţiune la companiile pe care le controlează la BVB, statul a luat 1,07 lei din dividende, plus 34% faţă de anul precedent

13 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ Statul a luat dividende totale de 1,77 mld. lei de la cele 10 companii pe care le controlează la BVB ♦ În 2016 a încasat 1,3 mld. lei din profiturile pe anul precedent  ♦ 2017 aduce cea mai bună recoltă de dividende pentru stat.

Statul a încasat anul acesta 1,07 lei sub formă din dividende pentru fiecare acţiune pe care o deţine la cele 10 companii naţionale de la bursa românească, cu 34% mai mult faţă de cât a luat anul trecut, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de Tradeville.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 

Cuvinte cheie:
dividende
, companii
, bvb
, control
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide