Peste 10.000 de locuri de cazare ale SIF-urilor au declarat pierderi de 15 mil. lei

19 aug 2014 Autor: Ioana Tudor

Patru mari reţele de hoteluri deţinute de SIF-uri, care au împreună 10.000 de camere pe litoral şi în ţară, au declarat pierderi de 15 mil. lei pe primul semestru la afaceri de 27 mil. lei în condiţiile în care investiţiile în capacităţile de cazare au fost minime şi multe din activele hoteliere ale SIF-urilor de pe litoral sunt într-o stare deplorabilă.

THR Marea Neagră, controlat de SIF Transilvania (SIF3), Calipso Oradea, societate deţinută de SIF Banat-Crişana (SIF1), Casa de Bucovina, aparţinând SIF Mun­tenia (SIF4), şi Turism Felix Băile Felix, controlat de SIF 3, administrează împreună 30 de hoteluri cu aproape 10.500 de locuri de cazare, situate pe litoral, în vestul şi nord-estul ţării.

Jumătate din pierderile de 15,2 mil. lei au fost generate de THR Marea Neagră, cel mai mare administrator de hoteluri de pe litoral, cu peste 7.800 de locuri de cazare în 23 de hoteluri funcţionale.

„Majoritatea românilor fac turism de weekend. Este nevoie de o strategie la nivel naţional pentru dezvoltarea turismului“, a spus Lucian Isac, directorul general al Estinvest.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date statistice privind sosirile in structurile de cazare în primul semestru, durata medie a sejurului 

- evoluţia afacerilor THR Marea Neagră şi Turism Felix în 2013, recuperarea piederilor din primul semestru 

- date despre rezultatele financiare ale Turism Felix Băile Felix, Casa de Bucovina şi Calipso Oradea 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, cazare
, pierderi
, locuri
, litoral
, hoteluri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide