Peste 280.000 de români au acordat votul de încredere şi au ales să îşi investească banii în cele mai mari 40 de fonduri locale. Topul celor mai puternice fonduri de investiţii locale după active

5 nov 2016 Autori: Liviu Popescu , Ştefan Stan

Cele mai mari 35 de fonduri mutuale locale în funcţie de activele nete afişează randamente pozitive la 12 şi la 36 de luni, cu cel mai mare câştig de 10% pe un an în cazul BT Maxim, şi 34% pe 36 de luni tot la acest fond. Nicio scădere nu se înregistrează în top 35, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Analiza ZF a ţinut cont de mărimea activului net al fondului respectiv, fiind luate în calcul atât fonduri de obligaţiuni, cât şi de acţiuni.

„Investiţiile în fonduri au fost favorabile în ultimii ani în contextul creşterilor pieţelor de capital. Gradul de risc în România pentru investiţii este invers proporţional cu di­mensiunea fondului“, explică ana­listul pe piaţa de capital Rareş Nilaş. Fon­durile de acţiuni sunt mai riscante, adaugă el.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Cuvinte cheie:
fonduri mutuale
, castiguri
, randamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide