Burse - Fonduri mutuale

Peste 30 mld. dolari au ieşit de pe bursele lumii săptămâna trecută, a doua cea mai mare valoare din istorie

Peste 30 mld. dolari au ieşit de pe bursele lumii...

Autor: Alex Ciutacu

03.07.2018, 00:03 898

Investitorii şi-au scos săptămâna trecută banii din acţiunile listate pe bursa americană într-un ritm aproape record, în timp ce achiziţiile de titluri de trezorerie au ajuns la maximul ultimilor zece ani, potrivit CNBC.

Din acţiunile şi obligaţiunile americane au ieşit 24,2 miliarde de dolari, al treilea cel mai ridicat nivel din istorie, iar la nivel global, peste 30 de miliarde de dolari au ieşit din pieţele bursiere, totalizând al doilea cel mai ridicat nivel din istorie şi cel mai ridicat de la criza finan­ciară până în pre­zent, potrivit strategilor de la Merrill Lynch.

Ieşirile de capital au atins cel mai înalt nivel de la corecţia pieţei din februarie. În acelaşi timp, intrările de capital în obligaţiuni au rămas la un nivel scăzut, de 700 de milioane de dolari.

„Agitaţia aceea, pierderile pe care le-au înregistrat oamenii pe pieţele din afara SUA în urma războiului comercial au dus probabil la ce vedeţi acum pe pieţele bursiere în ultima săptămână – o mare mutare de forţe, o luptă pentru calitate”, spune Michael Hartnett, strateg-şef de investiţii în cadrul Bank of America Merrill Lynch.

„Nu este ca şi cum ar fi februarie 2016. Nu este ca şi cum privim rece­siunea în ochi şi toată lumea se uită înspre regle­men­tatori şi se pani­chează. Nu asta se întâmplă. Oamenii îşi repoziţionează ac­tivele”, spune el. „Asta explică ce s-a întâmplat cu pieţele în ultimele zile. Vrei să cumperi frică şi să vinzi lăcomie.”

Hartnett spune că luna iulie ar putea fi o lună în care investitorii vând volatilitate, dar piaţa va deveni apoi mai abruptă în august şi septembrie, înainte de alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO