Burse - Fonduri mutuale

Petrolul a scăzut cu 13% în ultima lună. Acţiunile Petrom rezistă

Petrolul a scăzut cu 13% în ultima lună. Acţiunile...

Autor: Radu Bostan

09.07.2015, 00:05 758
Preţul barilului de petrol a intrat brusc în iulie pe o pantă descendentă care aminteşte de scăderile rapide de la înce­putul anului, însă ac­ţiunile Petrom (simbol bursier SNP), cel mai mare pro­du­cător de petrol şi gaze din regiune, au rezistat pe bursa de la Bucureşti.
 
Analiştii spun că acţiunile Petrom au fost susţinute de aşteptările investitorilor privind rezultatele companiei pe termen lung. În timp ce cotaţia Brent a scăzut cu 13% de la 1 iunie până ieri, preţul titlurilor Petrom s-a corectat cu doar 1,3% în acelaşi interval, în contrast cu evoluţia de la începutul anului, când acţiunile plonjau odată cu preţul barilului. Titlurile SNP s-au ieftinit cu circa 9% de la începutul anului.
 
„Preţul acţiunii nu se corelează cu fluctuaţiile lunare ale petrolului, ci cu o medie anuală a preţului Brent, care la începutul anului era în scădere“, spune Daniela Mândru, analist la firma de brokeraj Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO