Burse - Fonduri mutuale

Petrom a raportat profit de 832 de milioane de euro în primele nouă luni, aproape cât tot anul trecut

Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom

În trimestrul al treilea, am conti­nuat să ne îmbunătăţim performanţa, beneficiind de conjunctura favorabilă a preţului la ţiţei şi de rezultatele opti­mizării costurilor. În explorare şi producţie, pe parcursul primelor 9 luni din 2013 am reuşit să obţinem, pentru prima dată după privatizare, stabili­zarea producţiei la nivel de grup comparativ cu anul anterior, ca urmare a invesţitiilor continue.

Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom În trimestrul al treilea, am conti­nuat să ne îmbunătăţim performanţa, beneficiind de conjunctura favorabilă a preţului la ţiţei şi de rezultatele opti­mizării costurilor. În explorare şi producţie, pe parcursul primelor 9 luni din 2013 am reuşit să obţinem, pentru prima dată după privatizare, stabili­zarea producţiei la nivel de grup comparativ cu anul anterior, ca urmare a invesţitiilor continue.

Autor: Roxana Petrescu

08.11.2013, 00:08 42

Petrom, cea mai mare companie din România, se îndreaptă cu paşi siguri spre profitul de un miliard de euro. Dincolo de acest record, 2013 ar putea fi primul an de la privatizarea firmei în care producţia de petrol şi gaze la nivel de grup nu va mai fi în scădere faţă de exerciţiul anterior.

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 18,1 miliarde de lei (4,1 miliarde de euro), în scădere cu 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul companiei a ajuns la 3,6 miliarde de lei (832 de milioane de euro), cu 27% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Preţul mai bun realizat la ţiţei şi controlul costurilor au dus la creşterea profitului companiei, în timp ce vânzările au fost afectate de scăderea cantităţilor de petrol comercializate.

„În trimestrul al treilea, am conti­nuat să ne îmbunătăţim performanţa, beneficiind de conjunctura favorabilă a preţului la ţiţei şi de rezultatele opti­mizării costurilor. În explorare şi producţie, pe parcursul primelor 9 luni din 2013 am reuşit să obţinem, pentru prima dată după privatizare, stabili­zarea producţiei la nivel de grup comparativ cu anul anterior, ca urmare a invesţitiilor continue. În zona off­shore, activitatea de explorare avan­sează şi, în parteneriat cu ExxonMobil, ne propunem să reluăm forajul în blocul Neptun la jumătatea anului 2014. Performanţa sectorului gaze şi energie a reflectat mediul de piaţă dificil, caracterizat prin cerere modestă şi preţuri scăzute la energie electrică, în timp ce în sectorul de rafinare şi marketing, marjele de rafinare au rămas sub presiune“, a declarat Ma­riana Gheroghe, directorul general executiv (CEO) al Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO