Burse - Fonduri mutuale

Petrom creşte cu aproape 5% în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018

Petrom creşte cu aproape 5% în primele două şedinţe...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.01.2018, 00:07 1031

Acţiunile Petrom, cel mai mare emintent local de pe piaţa de capital de la Bucureşti, cu o capitalizare bursieră de 16,96 miliarde lei (3,69 miliarde euro), au crescut în primele două şedinţe de tranzacţionare din 2018 cu 4,72%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de aproximativ 7 milioane lei.

La recenta evoluţie au contribuit şi cotaţia barilului de petrol Brent ce a trecut recent de pragul de 67 dolari şi a spart astfel un prag nemaiatins de la jumătatea anului 2015, precum şi o atmosferă globală pe majoritatea pieţelor financiare ale lumii îmbibată de optimism.

Şi în 2017, Petrom a început în forţă anul, primele şedinţe de tranzacţionare fiind marcate de creşteri peste medie. La sfâşitul lunii mai, atunci când bursa românească era pe primul loc în rândul randamentului oferit de principalul său indice în comparaţie cu restul ţărilor din Uniunea Europeană, aprecierea Petrom faţă de începutul anului era de 26%. Cu toate acestea, deşi a realizat o creştere a profitului la nouă luni de 110% şi afaceri mai mari cu 20%, Petrom a încheiat anul 2017 cu o creştere de 9,3%, după ce întreaga bursă bucureşteană a luat-o la vale din vară şi a topit peste jumătate din câştigurile obţinute în primele şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO