Burse - Fonduri mutuale

Petrom e la maximul ultimilor şase ani. Un plus de 14% şi recuperează pierderile cauzate de criză

Petrom e la maximul ultimilor şase ani. Un plus de 14%...

Autor: Roxana Pricop

01.09.2014, 00:06 927
Acţiunile OMV Petrom (SNP), cea mai ma­re companie românească, au crescut cu 1,66% în şedinţa de vineri atingând pragul de 0,49 lei/titlu, maximul ultimilor şase ani şi trei luni. Capitalizarea bursieră a grupului pe­tro­lier şi de gaze a urcat astfel la 27,755 mld.lei (6,3 mld.euro).
 
 
Investitorii au derulat tranzacţii de 4,7 mi­lioa­ne de lei cu acţiunile Petrom în şedinţa de vi­neri. Atingerea pragului de 0,49 lei/titlu are loc după ce acţiunile Petrom au avansat cu 4,3% în acest an, evoluţie sub creşterea de 10% raportată de indicele BET, principala re­fe­rinţă a bursei de la Bucureşti. Investitorii au însă motive să creadă că acţiunile Petrom nu sunt scumpe şi că îşi vor continua creşterea pâ­nă la finalul anului, spun analiştii.
 
„Acţiunea Petrom este cea mai mare ac­ţiu­ne de la bursă, are un randament al divi­den­dului de 4-5%, peste câştigul adus de do­bân­da bancară sau de titlurile de stat. Mai mult, atractivitatea acţiunii Petrom stă în fap­tul că în ultimii ani compania a avut de câştigat din liberalizarea preţului la gaze, iar inves­ti­torii şi-au luat expunere pe acest emitent avan­tajat de liberalizare“, a spus analistul Mihai Căruntu, şeful departa­mentului de cercetare din cadrul BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO