Burse - Fonduri mutuale

Petrom investeşte 70 mil. euro într-o campanie de foraj în Marea Neagră: trebuie să găsim alte resurse pentru a gestiona declinul natural al producţiei

Petrom investeşte 70 mil. euro într-o campanie de foraj...

Autor: Mediafax

19.09.2017, 00:00 337

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, demarează o nouă campanie de foraj în Marea Neagră, în apele de mică adancime din cadrul blocului Istria, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro, a anunţat compania. În cadrul acestei campanii vor fi forate patru sonde noi: trei sonde în zăcăminte existente şi o sondă de explorare.

"Prezenta campanie de foraj este în linie cu strategia noastră de a exploata la maximum potenţialul portofoliului nostru cheie şi de a produce cat mai eficient pentru a gestiona declinul natural al producţiei", spune Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Upstream. Campania de foraj include săparea a două sonde pană la sfarşitul acestui an şi a altor două sonde pană la mijlocul anului 2018. Sondele sunt planificate a fi forate la adancimi de pană la 2.000 metri sub nivelul mării.

Producţia de ţiţei şi gaze din apele de mică adancime (blocul Istria) este de circa 30.000 bep/zi, reprezentand circa 18% din producţia grupului în Romania. Producţia anuală de ţiţei şi gaze provenită din Marea Neagră este echivalentă cu cea necesară pentru a încălzi un milion de gospodării timp de un an sau pentru a face plinul la 4,4 milioane de autoturisme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO