Burse - Fonduri mutuale

Petrom, profit de 2,6 mld. lei la vânzări de 16 mld. lei la nouă luni. În T3 câştigul a fost mai mare decât în S1. Ar putea ajunge la 1 miliard de euro până la finalul anului?

Petrom, profit de 2,6 mld. lei la vânzări de 16 mld....

Autor: Roxana Petrescu

01.11.2018, 00:08 656
Scumpirea barilului de petrol şi reintrarea rafinăriei Petrobrazi în producţie, după revizia de şase săptămâni, au dus profitul OMV Petrom la 1,3 mld. lei (297 mil. euro) în al treilea trimestru al anului, câştigul acestor trei luni fiind mai mare decât rezultatul înregistrat de companie în primul semestru al anului.

Ţinând cont că rivalii de la Rom­petrol intră în revizie tehnică cu Petromidia şi că estimările pe baril se menţin ridicate, în absenţa altor evenimente majore, OMV Petrom s-ar putea apropia din nou de pragul de 1 mld. euro al profitului net, nivel istoric atins în 2013?

„Cred că este destul de greu ca Petrom să atingă performanţa de a închide anul 2018 cu un profit net de 1 mld. euro, performanţă neatinsă din 2013, când au realizat un profit net de aproape 1,1 mld. euro“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Brokerul crede că deşi scumpirea barilului a avut un impact semnificativ în ascensiunea rezultatelor OMV Petrom, influenţa în dinamica rezultatelor se va domoli în ultima parte a anului.

OMV Petrom a terminat primele nouă luni cu vânzări de 16,1 mld. lei (3,5 mld. euro), cu 13% mai mari, şi cu un profit net de 2,6 mld. lei (580 mil.euro), în creştere cu 44% faţă de primele nouă luni ale anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO