Burse - Fonduri mutuale

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase companii de la bursă în T1/2018

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cele mai valoroase...

Autor: Liviu Popescu

06.04.2018, 00:07 1291

♦ Bursa de la Bucureşti a avut o creştere de 12,4%, cea mai mare din Europa în T1/2018.

Compania petrolieră OMV Petrom, pro­ducătorul şi fur­nizorul de gaze naturale Romgaz Me­diaş şi Banca Transilvania au fost cele mai valoroase companii locale listate la Bursa de Valori Bucureşti la finele lunii martie, cu o capitalizare cumulată de circa 44 mld. lei, mai mare cu 17% faţă de finele anului 2017, potrivit calculelor ZF pe baza datelor BVB.

Indicele BET, principalul indice bursier pentru evoluţia Bursei de Valori de la Bucureşti, a urcat cu 12,4% în primul trimestru din 2018 şi a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor UE, po­trivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Spre com­paraţie, locul doi a fost ocupat de bursa de la Praga, cu un plus de 4,3%. Cele mai mari zece companii listate la Bucureşti au o valoare de piaţă cumulată de aproximativ 80,6 mld. lei, în creştere cu 9% faţă de decembrie 2017, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO