Burse - Fonduri mutuale

Petrom şi BRD îşi anunţă joi rezultatele financiare pe T3

Petrom şi BRD îşi anunţă joi rezultatele financiare...

Autor: Ioana Tudor

02.11.2014, 17:47 374

Atenţia investitorilor de la bursa din Bucureşti se va concentra pe acţiunile producătorului de petrol şi gaze OMV Petrom (SNP) şi pe cele ale BRD-SocGen (BRD), care îşi vor anunţa rezultatele financiare pe trimestrul al treilea  săptămâna următoare.

Săptămâna următoare au programate publicarea rezultatelor financiare şi SIF Banat-Crişana, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), producătorul de componente pentru avioane Aerostar (ARS) şi transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE).

Săptămâna raportărilor va fi deschisă luni, 3 noiembrie, de societatea de investiţii financiare SIF Banat-Crişana, urmând ca pe 5 noiembrie să îşi publice rezultatele Aerostar şi Conpet. BRD, a doua cea mai mare bancă locală după valoarea activelor, BVB şi Petrom, cea mai mare companie din România, îşi vor prezenta rezultatele financiare joi, 6 noiembrie.

Primele indicii despre rezultatele Petrom au apărut în urmă cu două săptămâni când grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al companiei, a raportat pentru trimestrul al treilea o prăbuşire a vânzărilor de energie şi gaze cu 22%. Petrom a înregistrat în primele şase luni vânzări de 10,72 miliarde lei, în scădere cu 7% faţă de rezultatul din primul semestru al anului trecut, şi a avut un profit net de 1,9 miliarde de lei, mai mic cu 22%. Titlurile Petrom au avansat vineri cu 0,23% şi au închis şedinţa bursieră la preţul de 0,438 lei pe acţiune.

BRD a încheiat primul semestru cu un profit net de 123 milioane de lei (28 mil. euro), dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acţiunile băncii au închis şedinţa de vineri în urcare uşoară, la preţul de 8 lei/unitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO