Burse - Fonduri mutuale

Petru Prunea vrea sa renunte la conducerea executiva a Broker Cluj

12.04.2009, 18:45 24

Petru Prunea, directorul general si membru in Consiliul de Administratie al societatii Broker Cluj (BRK), spune ca vrea sa renunte la functia de director general, motivand incompatibilitatea sa cu ceilalti membri ai conducerii.

"Vreau sa scap de functia de director general pentru ca nu pot sa stau la aceeasi masa cu persoane precum Miron, Ionescu, Pop si Carstea, persoane care sunt ingineri pensionati si care nu au legatura cu piata de capital", a spus Petru Prunea.
El a fost demis din functia de presedinte al Broker Cluj la sfarsitul lunii martie. Din grupul care a dorit atunci schimbarea lui Petru Prunea s-a numarat si firma Intervalco SA, reprezentata in Consiliul de Administratie de Martin Miron, societate care este cel mai mare actionar persoana juridica al Broker Cluj, cu 6,18% din actiuni. Pentru demiterea lui Prunea au fost si actualul presedinte al Broker Cluj, Anton Ionescu, precum si Valentin Carstea si Vasile Pop, care sunt printre cei mai mari actionari ai firmei de intermediere si care detin 1,48% si respectiv 1,25% din capitalul societatii. Prunea a condus Broker Cluj de la infiintare, in 1994, fiind artizanul dezvoltarii companiei si a listarii acesteia la Bursa, in 2005.
In cadrul AGA de vineri, 10 aprilie, actionarii Broker Cluj l-au numit pe Martin Miron in functia de administrator. Acesta a fost numit in locul lui Ioan Cartis care a demisionat, pe 12 februarie, din motive de sanatate.
Prunea a declarat ca AGA desfasurata vineri este ilegala pentru ca incalca actul constitutiv al societatii, adaugand ca va apela la justitie pentru a anula aceasta Adunare si ca va convoca o alta Adunare Constitutiva. In actul constitutiv functia de presedinte al CA este cumulata cu cea de director general, potrivit lui Prunea.
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2009, Broker Cluj isi propune sa obtina un profit de 852.000 de lei, estimand cheltuieli totale de 7,6 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO