ZF 24

Petru Văduva câştigă mai mult la stat decât la Ţiriac

Petru Văduva are un salariu de circa 7.400 de euro net ca CEO al Transgaz. Mediafax Foto

Petru Văduva are un salariu de circa 7.400 de euro net ca CEO al Transgaz. Mediafax Foto

Autor: Andrei Chirileasa, Roxana Petrescu

26.08.2013, 21:50 6712

Petru Văduva, managerul privat care a preluat anul acesta funcţia de CEO al transportatorului de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN), una dintre cele mai valoroase companii de stat, va încasa un salariu lunar brut de 10.000 de euro (circa 7.400 de euro net), potrivit formei contractului de mandat care va fi aprobată în adunarea generală a acţionarilor din septembrie.

Pe lângă salariul fix, el ar mai putea încasa un bonus anual de 60.000 de euro (brut) condiţionat de îndeplinirea criteriilor şi obiectivelor de performanţă stabilite în contract, privind nivelul investiţiilor puse în funcţiune de companie, profitul ope­raţional (EBITDA), productivitatea pe angajat şi nivelul cheltuielilor din exploatare.

Salariul lui Văduva la Transgaz ar putea fi mai mare decât cel pe care l-a încasat în calitate de CEO al Ţiriac Holdings, unul dintre cele mai mari grupuri de firme private din România, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Conform declaraţiei de avere a lui Văduva, postată la începutul lunii iunie pe site-ul Agenţiei Naţionale de Inte­gritate (ANI), acesta nu figurează în 2012 cu venituri de la Ţiriac Holdings sau de la firmele din grup.

În schimb, Văduva a încasat anul trecut 60.000 de euro pentru consultanţă financiară de la o firmă din Lie­chten­stein (First Prin­cipal AM), prin care ar fi putut încasa salariul de la Ţi­ri­ac Holdings. Asta ar echivala cu un ve­nit lunat net de 5.000 de euro. Acesta este singurul venit care figurează în declaraţia de avere. Văduva nu a pu­tut fi contactat ieri pentru comentarii.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO