Burse - Fonduri mutuale

Planurile expansioniste din SUA împing indicele bursier românesc BET la maximul din 2015

Planurile expansioniste din SUA împing indicele bursier...

Autor: Liviu Popescu

27.01.2017, 00:08 2390

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide 10 acţiuni de la Bucureşti, a ajuns ieri la aproximativ 7.400 de puncte, în urcare cu 4% faţă de începutul anului, evoluţie influenţată în principal de pieţele externe în condiţiile în care indicele Dow Jones al bursei americane este la maximul istoric de circa 20.000 de puncte, iar indicele DAX al bursei de la Frankfurt este la maximul din aprilie 2015. 

Pe pieţele externe au început şi raportările  pentru rezultatele unor companii, care sunt în mare parte peste aşteptările analiştilor. „Se poate observa însă şi un alt lucru, şi anume că există în piaţă cumpărători de pachete mari de acţiuni, un semnal că bursa românească începe să reintre pe radarul investitorilor instituţionali importanţi”, consideră analistul financiar Marius Pandele de la Prime Transaction. 
 
La  Bucureşti, din cele 10 componente ale indicelui BET, doar două (Banca Transilvania şi BRD) afişează scăderi de la începutul anului, de 1,5% şi 4%. Cea mai mare apreciere, la Nuclearelectrica, 21%. Evoluţia economiei americane, cea mai mare la nivel mondial, perspectiva stimulilor fiscali şi a investiţiilor care sunt pe agenda administraţiei Trump sunt doar câteva dintre elementele care determină ralilul pe pieţele de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO