Poate trece România la piaţă emergentă doar cu listarea RCS&RDS? Analist: Nu, dar ne apropie de acest obiectiv

21 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Marius Pandele, analist financiar la Prime Transaction, consideră că Ro­mânia nu poate promova de la statu­tul de piaţă de frontieră la una emergentă doar cu listarea RCS&RDS, anunţată pentru luna mai, dar o vânzare de succes a acţiunilor la BVB din partea gigan­tului telecom poate atrage şi alte companii private mari, ceea ce va duce în cele din urmă la acest statut.

„Dacă punem la socoteala şi posi­bila listare a Hidroelectrica, argumen­tele pieţei româneşti devin din ce în ce mai mari pentru atragerea de inves­titori“, spune Pandele.

Bursa de Valori Bucureşti ar putea fi promovată în septembrie de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri FT Russell la piaţă emergentă, ceea ce implicit va atrage atenţia investitorilor internaţionali şi va aduce un rulaj mai mare de tranzacţionare. RCS a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să vândă 25% din acţiuni la BVB, în ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă de listare a unei companii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 

Cuvinte cheie:
listare
, analist
, rcs&rds
, obiectiv
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide