Burse - Fonduri mutuale

Pogonaru ar putea plati 2,9 mil. euro ca sa preia Prodplast

03.02.2010, 23:05 38

Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceridin Romania (AOAR), care detine direct si indirect 33,01% dinactiunile producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti(PPL), intentioneaza sa deruleze o oferta publica de preluarepentru restul de 66,99% din actiunile companiei.

Respectiva participatie este evaluata pe Bursa la 11,8 mil. lei(aproape 2,9 mil. euro), suma pe care Pogonaru ar putea sa oplateasca in cadrul ofertei.

Omul de afaceri detinea pana de curand prin mai multe vehiculede investitii circa 32,96% din actiunile Prodplast, iar la finelelunii trecute a achizitionat prin firma Central European FinancialServices Bucuresti, pe care o controleaza, 0,05% din actiunileproducatorului de mase plastice, ajungand sa detina 33,01% dinactiuni. Potrivit legii de capital, daca un actionar depaseste unprag de control, de 33% din actiunile unei firme, este obligat saderuleze o oferta publica de preluare pentru restul de actiuni.

"Ma simteam cu mainile legate, pentru ca nu puteam sa actionezdecat intr-o singura directie, adica nu puteam sa vand, ci doar sacumpar. Este mai bine sa fac acum oferta de preluare decat sa stausi sa ma uit la piata", a declarat Florin Pogonaru.

El negociaza cu mai multe firme de brokeraj intermediereaoperatiunii, discutiile cele mai avansate fiind cu Voltinvest dinCraiova si IFB Finwest din Arad.

Actiunile Prodplast au intrat la tranzactionare pe data de 20ianuarie, in urma finalizarii unei operatiuni de divizare, princare a cedat cea mai mare parte a activelor catre firma nouinfiintata Prodplast Imobiliare. De la reintrarea pe Bursa,actiunile Prodplast au ajuns la o treime din valoarea anterioaradivizarii, compania fiind evaluata la 4,45 mil. euro.

Cel mai mare actionar minoritar al Prodplast este fondul deinvestitii Broadhurst, cu o participatie de 12,69%, urmat de SIFOltenia, ce detine 11% din actiuni. SIF Banat-Crisana (SIF1)controleaza 8,35% din titluri, iar fondul de investitii RC2 detine6,89% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO