Burse - Fonduri mutuale

Polonezii de la Ciech rămân cu 93% din Uzinele Govora după ce oferta de preluare nu a trezit interesul minoritarilor

Polonezii de la Ciech rămân cu 93% din Uzinele Govora...

Autor: Ioana Tudor

28.10.2014, 00:05 186
Grupul polonez Ciech, acţionarul majoritar al Uzinelor Sodice Govora (simbol bursier UZIM), a preluat doar 1.500 de acţiuni ale UZIM (0,001% din capital) în valoare de 420 de lei de la acţionarii minoritari, în cadrul ofertei prin care grupul a încercat să preia restul de 7,3% din capitalul companiei pentru a o delista.
 
Ciech a lansat o ofertă de preluare pentru a cumpăra restul de 9,8 milioane de acţiuni, reprezentând circa 7% din capitalul social al Uzinelor Sodice, care îi lipsesc pentru a avea controlul total al societăţii.
 
Oferta de preluare a fost programată iniţial pentru perioada 11 septembrie - 1 octombrie, însă a fost prelungită cu trei săptămâni, până mier­curi  22 octombrie. În cele trei săptă­mâni, niciunul dintre acţionarii minoritari nu a mai vândut acţiuni.
 
În urma încheierii ofertei, polonezii deţin puţin peste 93% din acţiunile Uzinelor Sodice Govora. Acţionarii polonezi au însă nevoie să mai cumpere doar 2,6 milioane de acţiuni pentru a atinge pragul de 95% din capital care le va permite să iniţieze o nouă ofertă de preluare pentru acţionarii minoritari.
 
Planul polonezilor de a prelua controlul total al Uzinelor Govora se loveşte de opoziţia CET Govora, acţionar minoritar cu 5,47% din acţiuni. Reprezentanţii CET Govora şi-au exprimat în trecut hotărârea fer­mă de a nu ieşi din acţionariatul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO