Burse - Fonduri mutuale

Ponta: Guvernul continuă listarea firmelor cu Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa

Ponta: Guvernul continuă listarea firmelor cu...

Autor: Thomas Dinca

06.10.2014, 11:03 428

"Dacă 2013 şi 2014 au fost ani de dezvoltare pentru Bursa de Valori Bucureşti, îmi doresc foarte mult ca 2015 şi 2016 să continue, iar implicarea Guvernului, fie pe partea legislativă, fie pe partea decizională de listare a companiilor care încă se află în portofoliul Guvernului, să sprijine această dezvoltare a pieţei de capital", a spus Ponta, care a deschis şedinţa de tranzacţionare de luni a Bursei de Valori Bucureşti.

El a arătat că ştie solicitarea care i-a fost adresată de finalizare a reformei structurale prin adoptarea unui act normativ care să faciliteze operaţiunile pe piaţa de capital, printr-o mai mare transparenţă şi deschidere pentru fluxurile de capital, şi a asigurat că va fi elaborat un astfel de document.

Premierul a precizat că singurul lucru care a rămas de stabilit în cazul actului normativ este forma în care să fie adoptate modificările, arătând că în mod normal ar trebui emisă o ordonanţă de urgenţă.

"A picat, însă, într-un moment în care mai multe ambasade au spus să nu mai emitem ordonanţe de urgenţă, după care i-am întrebat pe respectivii ambasadori dacă în domeniul pieţei de capital este bine să dăm ordonanţe de urgenţă şi au spus că da. Aşa încât, există ordonanţe bune şi ordonanţe proaste în funcţie de interesul politic care n-ar trebui să influeneze dezvoltarea pieţei de capital", a spus Ponta.

El a explicat că în prezent efectuează încă o analiză cu Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Banca Naţională, fiind gata să îşi asume răspunderea unui act normativ care să intre imediat în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO