Burse - Fonduri mutuale

Ponta se duce la Londra pentru lansarea acţiunilor Electrica pe piaţa financiară londoneză

Primul ministru Victor Ponta, la şedinţa de tranzacţionare a bursei de la Londra cu ocazia începerii tranzacţionării GDR-urilor Romgaz.

Autor: Ioana Tudor

02.07.2014, 18:30 704

Premierul Ponta este aşteptat vineri la Londra la deschiderea sesiunii de tranzacţionare pentru Electrica, care se listează pe cea mai importantă piaţă europeană prin intermediul GDR-urilor, titluri financiare care au la bază acţiuni ale companiei.

Oferta de acţiuni Electrica a fost cea mai mare din istoria Bursei româneşti, vânzarea a 51% din capital prin majorare aducând 444 milioane euro.

Oferta Electrica a stârnit atenţia investitorilor care pot să îşi plasese banii în pieţe de frontieră din care face parte România, dar nimeni nu a plusat mai mult decât preţul minim, de 11 lei/acţiune

BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori ai economiei româneşti, a cumpărat acţiuni în valoare de 75 mil. euro, ajungând al doilea acţionar după statul român.

Ponta şi-a îndeplinit până acum toate promisiunile privind listările pe piaţa de capital – Romgaz (SNG), Electrica sau Nuclearelectrica (SNN).

Premierul a fost prezent şi la lansarea la Londra a GDR-urilor Romgaz în noiembrie anul trecut. Cu toate că această listare la Londra a titlurilor româneşti reprezintă o acţiune de marketing bună pentru toată piaţa de capital, volumul de tranzacţionare în cazul Romgaz a fost destul de redus, ceea ce a dus la îndreptarea lichidităţii spre piaţa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO