Burse - Fonduri mutuale

Populaţia va putea cumpăra şi tranzacţiona titluri de stat pe bursă

Populaţia va putea cumpăra şi tranzacţiona titluri de...

Autor: Iulian Anghel

26.11.2014, 12:14 803

Populaţia va putea cumpăra titluri de stat de pe bursă şi le va putea tranzacţiona ulterior, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern de modificare şi completare a Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă 64/2007 privind datoria publică, cu modificările ulterioare, publicat pe site-ul Ministretului Finanţelor.

Potrivit documentului, titlurile de stat către populaţie (persoane fizice) vor fi vândute prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, vor putea fi cumpărare în mod direct şi ulterior tranzacţionate prin intermediul bursei.

De la 1 octombrie 2013, Ministerul Finanţelor a redus valoarea nominală a titlurilor de stat emise pe piaţă de la 10.000 de lei la 5.000 de lei.

Proiectul citat menţionează că titlurile de stat se emit atât pe piaţa interbancară supravegheata de către Banca Naţională a României şi/sau pe piaţa administrată de Bursa de Valori Bucureşti si supravegheaţă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO