Prebet Aiud, profit de 2,4 mil. lei la nouă luni 2016 la afaceri de 22,4 milioane de lei

11 nov 2016 Autor: Liviu Popescu

Producătorul de produse din beton pentru construcţii Prebet Aiud (PREB) a avut la nouă luni profit net de 2,35 mil. lei, faţă de un rezultat net de 66.400 de lei în perioada ianuarie-septembrie 2015. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 22% la 22,4 mil. lei.

Printre factorii care au contribuit la acest avans se numără executarea de produse finite cu o valoare adaugată mai mare dar şi faptul că în zona Aiud (judeţul Alba) s-au desfăşurat lucrări de construcţii în infrastructură şi pe calea ferată, susţine compania. Ieri, după anunţarea rezultatelor companiei cu 15,5 mil. lei capitalizare, acţiunile au urcat cu 4% la 0,335 lei, fiind realizate 31 de tranzacţii în valoare de 28.000 de lei. Compania susţine că printre riscuri se numără cel de piaţă emergentă, cel de instabilitate politică, cel economic şi cel financiar.

„Dintre caracteristicile unei pieţe emergente, cele care ar putea afecta cel mai mult activitatea societăţii sunt volatilitatea ratei dobânzii şi a cursului de schimb valutar, chiar dacă evoluţiile din perioada analizată sugerează o anumită stabilitate a acestor variabile financiare”, menţionează compania. Prebet Aiud este deţinută în proporţie de 30,9% de Liviu Hagea, preşedintele companiei, alţi acţionari au 54,6%, iar Asociaţia Pas Prebet are 14,6%. 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.11.2016

 

Cuvinte cheie:
Prebet Aiud
, profit
, afaceri
, constructii
, beton
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide