Burse - Fonduri mutuale

Premieră mondială: Cea mai mare bursă din lume lansează o piaţă pe care se poate tranzacţiona bitcoin

Premieră mondială: Cea mai mare bursă din lume...

Autor: Răzvan Botea

03.08.2018, 20:37 1685

Intercontinental Exchange (ICE), compania care deţine Bursa de la New York (New York Stock Exchange – NYSE) a anunţat că va lansa o piaţă dedicată monedei virtuale bitcoin şi va forma o nouă companie a cărei misiune va fi de a face din bitcoin un instrument financiar la scara largă, potrivit CNN.

ICE a făcut anunţul vineri, spunând că noua platformă ce va fi denumită „Bakkt” a fost dezvoltată în parteneriat cu nume grele precum Microsoft sau Starbucks.

Produsul va fi lansat în noiembrie, aşteptând în acest moment aprobarea autorităţilor.

„Bakkt este construit pentru a servi clienţilor din zona instituţiilor, a comerţului sau din zona consumatorilor prin participarea în tranzacţionarea activelor digitale, promovând în acelaşi timp eficienţa, seuritatea şi utilitatea acestora. Colaborăm pentru a construi o platformă deschisă care ne va ajuta să deblocăm potenţialul activelor digitale în pieţele globale şi în comerţ”, a spus Kelly Loeffler, CEO-ul Bakkt.

Bakkt nu va fi doar o platformă pe care se va tranzacţiona Bitcoin. Scopul pieţei nou înfiinţate va fi de a ajuta activele digitale să evolueaze în instrumente financiare de larg consum.

Conducerea Bakkt spune că bitcoin are potenţialul de a deveni o valută care să devină principalul instrument pentru plăţile internaţionale: „Bitcoin ar simplifica într-un mod miraculos mişcarea banilor la nivel global. Are potenţialul de a deveni prima monedă internaţională”.

Preţul monedei virtuale bitcoin a cunoscut fluctuaţii puternice de-a lungul timpului, iar în urma anunţului celor de la Bursa de la New York, acesta a crescut de la 7.282 de dolari la 7.503 dolari, pe platforma de schimb Bitfinex.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO