Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele CNADNR şi un fost şef de la Hidroelectrica intră în boardul Transelectrica

Preşedintele CNADNR şi un fost şef de la...

Autor: Radu Bostan

10.11.2015, 00:04 823

Costin Mihalache, preşedintele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, şi Dragoş Zachia-Zlatea, fost director general Hidroelectrica, au fost aleşi luni, 9 noiembrie, în Consiliul de Supraveghere al Trans­electrica (TEL).

Ambii candidaţi aleşi au fost pro­puşi de stat, care deţine 58% din ac­ţiunile Transelectrica. Costin Miha­lache era din luna martie membru pro­­vizoriu al boardului transporta­to­rului de energie. În paralel cu poziţia în Consiliul de Administraţie al CNADNR, Mihalache este şi directorul Agenţiei Do­meniilor Statului, instituţia care conce­sionează terenurile agricole din proprietatea statului.

Costin Mihalache, 47 de ani, este de profesie avocat şi a lucrat mai ales în aparatul de stat şi cel diplomatic. După propria evaluare, Mihalache este expert în limba chineză fiind coordonator al unor comitete sino-române pe proiecte de infrastructură. El este deţinător de permis de portarmă.

Dragoş Zlatea a lucrat în Hidro­electrica în ultimii 30 de ani, inclusiv ca director general pe perioade scurte. Din septembrie 2014 este di­rector tehnic şi de producţie la Hidroserv, o filială a producătorului de energie. El a absolvit în 1982 Facultatea de Energetică din Politehnică, cu specialitatea hidro­energetică.

Şapte candidaţi s-au înscris pentru cele două posturi libere din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

Poziţia de administrator este re­munerată cu 3.900 de lei (880 de euro), iar bonusurile anuale pot ajunge la 10.000 de euro brut.

Acţiunile Transelectrica au scăzut uşor în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 27,65 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 2,03 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO