Burse - Fonduri mutuale

Prima Construct Timişoara, plus 55.000 de lei. Factori de incertitudine: neîncrederea în Stat

Prima Construct Timişoara, plus 55.000 de lei. Factori...

Autor: Liviu Popescu

01.09.2016, 00:00 157

Prima Construct Timişoara (PCTM), care se ocupă cu lucrări de construcţie a imobilelor, a raportat pentru primul semestru un profit net de 55.000 de lei, în scădere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 12%, la 102.450 de lei.

Compania are 17,3 mil. lei capitalizare şi este listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.  Prima Construct Timişoara identifică factori de incertitudine precum scăderea producţiei având ca rezultat diminuarea încasărilor, imposibilitatea de participare la licitaţii din cauza datoriilor la bugetul local, lipsa capitalului de lucru. Compania susţine că resimte şi în acest an, la opt ani de la criză, efectele acesteia .

„Neîncrederea în activitatea economică şi politică, prezent şi imediat următoare a Statului“, menţionează compania. Un alt element este lipsa de înţelegere şi sprijin din partea băncilor. Compania are acţiuni foarte puţin lichide, cea mai recentă tranzacţie cu acţiuni fiind în data de 26 noiembrie 2015. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO