Burse - Fonduri mutuale

Prima reacţie a lui Sobolewski după listarea la Londra a 10% din oferta Petrom. Nu îmbunătăţeşte valoarea companiilor româneşti şi conduce la fragmentarea lichidităţii

Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski

Autor: Liviu Popescu

21.10.2016, 00:05 610

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de Valori de la Bucureşti, susţine că listarea la Londra nu îmbunătăţeşte valoarea companiilor româneşti şi conduce doar la fragmentarea lichidităţii, iar acest lucru este rău pentru investitori.

„Am tot spus asta şi am avut dreptate. Aud uneori că listarea la Londra aduce noi inves­titori. Ei bine, eu nu înţeleg de ce «noii inves­titori» trebuie priviţi ca fiind mai valoroşi decât cei anteriori, atât timp cât nu se îmbunătăţeste lichiditatea sau valoarea com­paniilor“, a răspuns Sobolewski la solicitarea ZF.

Dar este, de asemenea, un semn clar şi indis­cutabil pentru noi, continuă polonezul care su­praveghează piaţa din România, unde sunt listate 85 de companii cu 142 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO