Burse - Fonduri mutuale

Prime Transaction: Conpet poate fi pe primul loc în topul randamentelor dividendelor la emitenţii mari

Prime Transaction: Conpet poate fi pe primul loc în...

Autor: Liviu Popescu

18.01.2017, 00:05 1163

Analiştii de la compania de bro­ke­raj Prime Transaction consideră că pe pri­mul loc în topul randamentelor divi­den­delor în rândul emitenţilor mari din pro­fitul pe 2016 ar putea fi Conpet, cu ran­dament de 9,6%, urmat de Trans­gaz (7,9%) şi SIF2 (6,6%).

 
Randa­men­tul net este calculat cu un impozit pe divi­den­de de 5%, cu excepţia Fon­dului Pro­prie­tatea, a cărui distri­buţie de numerar nu este impozabilă.
 
Conpet, transportatorul naţional al ţiţeiului prin conducte şi pe calea ferată, a avut în ultimii ani performanţe cons­tante, iar profitul net a fost distri­buit de fie­care dată acţionarilor sub formă de divi­dende.
 
„Ne aşteptăm ca lucrurile să ră­mână la fel şi în acest an, iar randa­mentul dividendului să fie în con­tinuare unul ridicat. În condiţiile în care ceilalţi emi­tenţi au avut fie profituri mai mici, fie creşteri de preţ în 2016, Conpet poate ajunge pe primul loc în to­pul randa­men­tului dividendelor în rân­dul emitenţilor mari de la BVB”, se arată într-un raport al Prime Tran­saction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO