Prime Transaction: Prebet şi Electroargeş, doi emitenţi mici, în topul dividendelor potenţiale pentru profitul din 2016

21 dec 2016 Autor: Liviu Popescu

Randamentele dividendelor distri­buite de emitenţii de la BVB din profiturile pe anul 2016 ar putea scădea în 2017 comparativ cu anul pre­cedent, în principal din cauza rezul­tatelor financiare mai slabe, scriu analiştii de la Prime Transaction într-un raport de analiză.

„Chiar şi aşa, vorbim în conti­nuare de cifre cu mult peste cele care pot fi obţinute din păstrarea banilor la bancă. În topul celor mai mari divi­dende potenţiale conduc doi emitenţi mai mici, Electroargeş şi Prebet, primul emitent listat la categoria Premium a BVB fiind Conpet, cu un randament estimat la circa 10% raportat la preţul acţiunii din data de 15 decembrie 2016“, se arată în rapor­tul Prime Transaction. Spre compa­raţie, dobânda medie plătită de ban­cheri la un depozit nou în lei a intrat sub pragul de 1% pe an.

Dintre companiile mari, mai iese în evidenţă Romgaz, cu un randa­ment de peste 8%, datorat în mare măsură scăderii preţului de piaţă în acest an. În analiza Prime Transac­tion nu a fost inclusă Banca Transil­vania deoarece analiştii se aşteaptă să revină la strategia clasică de a dis­tribui doar acţiuni gratuite şi nu di­vidende.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.12.2016

 

Cuvinte cheie:
dividende
, profit
, electroarges
, top
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide