Burse - Fonduri mutuale

Primele informaţii de la investitorii instituţionali: BERD a cumpărat 3,25 milioane de acţiuni Digi

Primele informaţii de la investitorii instituţionali:...

Autor: Liviu Popescu

18.05.2017, 00:04 440

BERD are 3,25% din Digi şi este primul investitor instituţional care anunţă deţinerea la compania telecom. Instituţia a cumpărat 17% din acţiunile pe care Digi le-a pus spre vânzare investitorilor instituţionali. La 40 de lei pe acţiune, BERD a plătit 130 milioane de lei.

BERD, un investitor de calibru pentru companii, a achiziţionat un pachet de 3,25 de milioane de acţiuni la Digi Communications, com­pania-mamă a grupului de comu­ni­caţii RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix din România, au spus pentru ZF reprezentanţii băncii. „Confirmăm că am achiziţionat 3.250.000 de acţiuni ale Digi în cadrul operaţiunii de listare”, au spus reprezentanţii BERD. La preţul de 40 de lei pe o acţiune, rezultă că BERD a plătit 130 mil. lei pentru intrarea în ac­ţio­nariatul companiei fondate de dis­cretul antreprenor orădean Zoltan Teszari. Digi Communications are un număr de 100 mi­lioane de acţiuni, astfel că BERD deţine în prezent 3,25% din compania cu 4,1 mld. lei capitalizare, po­trivit raportărilor de pe site-ul BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO