Burse - Fonduri mutuale

Primele titluri de stat pentru populaţie la 1.000 de lei/bucată vin pe bursă anul viitor

Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului: Ne aşteptăm ca lansarea efectivă a emisiunii să aibă loc la începutul anului viitor în primul trimestru

Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului: Ne aşteptăm ca lansarea efectivă a emisiunii să aibă loc la începutul anului viitor în primul trimestru

Autor: Roxana Pricop

27.11.2014, 15:53 1231

Finanţele vor să vândă titluri de stat pentru populaţie după o pauză de aproape zece ani. În valoare totală de cel puţin 100 milioane de lei, emisiunea se va vinde pe bursa de la Bucureşti în primul trimestru al anului viitor.

Ministerul Finanţelor a publicat ieri pe website-ul propriu proiectul de hotărâre de guvern prin care populaţia va putea cumpăra titluri de stat de pe bursă şi le va putea tranzacţiona ulterior.

„Acesta este primul pas necesar lansării emisiunii de titluri de stat pentru populaţie. Urmează semnarea unei convenţii cu ASF, Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central, şi selectarea intermediarilor care vor pregăti emisiunea. Ne aşteptăm ca lansarea efectivă a emisiunii să aibă loc la începutul anului viitor în primul trimestru“, a spus Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului.

Iniţial, emisiunea era de aşteptat să aibă loc mai devreme, în această toam­nă, însă s-a mai întârziat, proiectul de hotărâre de guvern fiind publicat ieri.

Aceasta va fi prima emisiune de ti­tluri de stat destinată populaţiei din anul 2005 şi nu se va vinde la ghişeele Trezoreriei ca acum zece ani, ci pe bursa de la Bucureşti, la fel ca oferta de acţiuni Romgaz sau Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO