Burse - Fonduri mutuale

Primul an de Nuclearelectrica pe bursă: acţiunile au scăzut cu 30%, iar recuperarea ar putea veni din tranzacţia cu Enel

Primul an de Nuclearelectrica pe bursă: acţiunile au...

Autor: Radu Bostan

04.11.2014, 00:06 856
În urmă cu un an, la Bursa de Valori Bu­cureşti au intrat la tranzacţionare acţiunile pro­ducătorului de energie Nuclearelectrica (sim­bol bursier SNN) care a derulat prima ofertă publică de acţiuni după o pauză de cinci ani.
 
Promovată ca plasament aproape sigur şi ca scut împotriva scumpirii electricităţii, acţiunile SNN nu şi-au atins potenţialul până acum, compania raportând rezultate slabe din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţă şi a impozitelor noi.
 
Titlurile Nuclearelectrica au scăzut cu 32% de la listare până la sfârşitul lunii octombrie, ştergând peste un miliard de lei din capitalizarea bursieră. Compania are în prezent o valoare de piaţă de circa 2,2 miliarde de lei. Spre comparaţie, indicele-cheie al bursei, BET, s-a apreciat cu 13% de-a lungul aceleiaşi perioade.
 
Listarea Nuclearelectrica a dat startul unei perioade foarte bune pe piaţa de capital. Pro­gramul de oferte publice de acţiuni a con­tinuat cu listarea Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), care au atras noi bani pe bursă, iar lichiditatea pieţei a fost ajutată şi de ope­ra­ţiu­nile derulate de Fondul Proprietatea (FP). Fondul a vândut o parte din participaţiile deţinute la companii energetice, contribuind astfel la creşterea gradului de dispersie a acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO