Burse - Fonduri mutuale

Printre mizele alegerii unui nou board la SIF Oltenia: administratorii pot primi un bonus de 0,5% din profit. În joc este vânzarea pachetului de acţiuni de la BCR, tranzacţie estimată la peste 100 de milioane de euro

Printre mizele alegerii unui nou board la SIF Oltenia:...

Autor: Dan Grigore Ivan

30.03.2017, 00:08 650
O poveste neîncheiată, evaluată la câteva sute de milioane de lei, res­pectiv eventuala vân­zare a pachetului de­ţinut de SIF Oltenia (SIF 5) în cadrul BCR, cea mai mare bancă din România, măreşte mizele şi provoacă aglomeraţie în cadrul scrutinului privind alegerea unei noi garnituri a consiliului de administraţie al socie­tăţii de investiţii.
 
În cursa pentru unul dintre cele şapte locuri disponibile în cadrul CA al SIF Oltenia s-au înscris iniţial 17 candidaţi, însă unul dintre aceştia s-a retras ulterior. Dintre cei şapte membri care formează consiliul SIF Oltenia (SIF 5) în prezent, cinci dintre ei doresc să îşi continue activitatea în cadrul aceluiaşi for. Singurii membri ai actualului consiliu de administraţie care nu şi-au înaintat candidatura pentru un nou mandat sunt Paul-George Prodan şi Victor Căpitanu.
 
Pe lângă indemnizaţia lunară, stabilită la nivelul a două salarii medii brute pe societate, trei salarii medii pentru vicepreşedinte sau patru salarii medii pentru preşedinte, adminis­tratorii pot primi şi bonusuri din profit.
 
„Pentru realizarea indica­torului de profit net, administratorii au dreptul să primească, în ansamblu, un stimulent suplimentar sub forma participaţiei anuale la profit de 0,5% din profitul net realizat, condiţionat de aprobarea acestuia în A.G.O.A de aprobare a situaţiilor financiare anuale“, se arată în rapoartele SIF Oltenia. Societatea a avut cheltuieli salariale în valoare de 9,87 milioane lei, conform raportului pe anul 2015 şi 53 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO