Burse - Fonduri mutuale

Procurorii DNA au pus sechestru de 13 mil. lei pe bunuri ale RCS&RDS, companie controlată de Digi

Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, a fost pus sub control judiciar

Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, a fost pus sub control judiciar

Autor: Andreea Traicu

08.06.2017, 00:06 1020

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat ieri că Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, a fost pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi com­pli­ci­tate la spălare de bani. Procurorii au pus se­ches­tru pe bunurile com­paniei până la con­curenţa sumei de 13.714.414 lei.

Lui Ioan Bendeai i s-au adus la cu­noştinţă calitatea procesuală şi acu­za­ţiile. Printre altele, Ioan Bendei nu poa­te părăsi terito­riul României fără acor­dul procurorului de caz şi nu poate lua legătura cu mai multe persoane, prin­tre care şi cu cei cercetaţi alături de el.

„În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asu­pra bunurilor ce aparţin societăţilor co­merciale BODU SRL (până la con­curenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei)“, anunţă DNA. Tot sub control judiciar este cercetat şi fostul pre­şedinte al Ligii Profesioniste de Fot­bal (LPF) Dumitru Dragomir, acesta fiind acuzat de luare de mită şi com­plicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar s-a început urmă­rirea penală pentru spălare de bani şi în cazul directorului ge­neral al RCS&RDS, Ser­ghei Bulgac, fiind cercetată şi com­pania pentru dare de mită şi spălare de bani. Anunţul privind acuzaţiile aduse lui Serghei Bulgac şi firmei a fost făcut de RCS&RDS înainte ca pro­curorii să facă publice aceste informaţii.

SC BODU SRL este cercetată pentru complicitate la luare de mită şi spă­lare de bani, iar SC Integrasoft SRL, la data faptei deţinută de SC RCS & RDS SA, pentru complicitate la spălare de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO