Burse - Fonduri mutuale

Prodplast ia credite de 9 mil. lei de la UniCredit Ţiriac

Prodplast ia credite de 9 mil. lei de la UniCredit Ţiriac

Autor: Ioana Tudor

26.06.2014, 00:00 285

Conducerea producătorului de materiale plastice Prodplast Bucureşti (PPL), controlat de omul de afaceri Florin Pogonaru, a convocat acţionarii pe 28 iulie pentru a aproba majorarea cu încă 4 milioane lei a unui credit de 5 milioane lei contractat de companie în august 2013 de la UniCredit Ţiriac Bank.

Acţionarii vor vota, de asemenea, prelungirea creditului majorat pe o perioadă de încă un an, menţinerea garanţiilor existente pentru garantarea creditului iniţial, precum şi încheierea mai multor contracte între producătorul de materiale plastice şi bancă pentru garantarea noului împrumut.

Prodplast a vândut în acest an un pachet de circa 1% din acţiunile SIF Oltenia pentru care a încasat circa 11,1 mil. lei după ce Florin Pogonaru a intrat în conflict cu conducerea societăţii. Ieri acţiunile Prodplast se corectau cu 14,8%, până la un preţ de 2,13 lei pe acţiune. La acest nivel capitalizarea este de 8,3 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO