Burse - Fonduri mutuale

Producătorii de confecţii au dat afară 5% din personal şi marjele s-au subţiat după majorarea salariului minim

Producătorii de confecţii au dat afară 5% din personal...

Autor: Radu Bostan

31.08.2015, 00:06 534
Majorarea salariului minim pe eco­no­mie cu 8% la începutul acestui an a „muşcat“ din marjele de profit ale Braiconf Brăila (BRCR) şi Conted Dorohoi (CNTE), cei mai mari producători de haine de pe bursă, care au fost nevoiţi să riposteze prin disponibilizări. La orizont se află însă noi creşteri de cheltuieli cu personalul care le vor pune din nou la încercare profitabilitatea.
 
Numărul mediu de angajaţi al Braiconf şi Conted a scăzut cu 5-6% în primul semestru din 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce creşterea salariului minim pe economie le-a majorat cheltuielile cu personalul cu circa 6%, arată calculele ZF pe baza rapoartelor financiare.
 
Cu marjele subţiate şi posibilităţi limitate de a pasa costurile mai mari clienţilor pentru care produc în lohn, ambele companii au anunţat profituri în scădere. Rezultatul net al pro­ducătorului de cămăşi Braiconf a scăzut cu 8% în primul semestru, creşterea uşoară a vân­zărilor contrabalansând o posibilă scădere mai drastică. Profitul Conted Dorohoi, care pro­duce pentru clienţi precum Zara şi Massi­mo Dutti, s-a prăbuşit cu 26%, în paralel cu scă­derea de 13% a vânzărilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO