Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de aluminiu Alro Slatina trece pe profit în 2016 după patru ani de pierderi. „Vom investi mai mult în producţie şi eficientizare energetică“. Afacerile au fost de 31 mld. lei

Autor: Liviu Popescu

29.03.2017, 00:05 418
Producătorul de aluminiu Alro Sla­tina (ALR), listat pe segmentul principal de tran­zac­ţionare al Bursei de Valori Bucureşti, a trecut anul trecut pe profit pentru prima oară din 2012 încoace, datorită reducerii costurilor, iar una dintre măsuri a fost şi renegocierea unor contracte cu furnizorii.
 
Compania din Slatina, cel mai mare pro­du­cător de aluminiu din Europa conti­nentală, cu excepţia Rusiei şi a Peninsulei Scandinave, a avut anul trecut un profit net de 67 mil. lei, faţă de o pierdere de 24 mil. lei în 2015, în timp ce afacerile au scăzut cu 9% la aproximativ 2,1 mld. lei.
 
Investitorii au fost mulţumiţi de anunţul com­paniei, astfel că ieri preţul unei acţiuni ALR creştea cu până la 2%, la 1,45 lei la ora 14:00 pe fondul unui rulaj de aproximativ 2.500 de lei. Compania are 1 mld. lei capi­tali­zare.
 
„Finalizarea cu succes atât a investigaţiei Comi­siei Europene privind contractele Alro cu produ­că­torul de electricitate Hidro­elec­trica, cât şi a imple­men­tării schemei de excep­tare, pentru marii consu­ma­tori de energie, de la plata unui procent de 85% din nu­mărul de certificate verzi aferente cotei obligatorii au contribuit, la stabilizarea companiei“, spune Marian Năstase, preşedintele Alro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO