Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de dulciuri Amylon Sibiu cumpără două terenuri în Sibiu pentru 7 milioane de lei

Producătorul de dulciuri Amylon Sibiu cumpără două...

Autor: Liviu Popescu

09.03.2017, 00:00 672

Producătorul de dulciuri Amylon Sibiu (AMY), listat pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, a decis să achiziţioneze două terenuri în oraşul Sibiu pentru aproximativ 7 mil. lei, cu plată care urmează să se achite în rate trimestriale egale în trei ani. Probabil achiziţia de terenuri face parte din strategia companiei cu 9 mil. lei capitalizare de a se dezvolta.

Terenurile au şi construcţii industriale şi cumulate au o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătrăţi. Feleacul, cel mai cunoscut brand din portofoliul companiei, a fost salvat în 2008 de Amylon după ce terenul pe care se afla fosta fabrică a ajuns proiect imobiliar. Producătorul de amidon Amylon a plătit 500.000 de euro plus TVA pentru liniile de producţie şi mărcile Feleacul, conform datelor de la acea vreme.

Cea mai recentă şedinţă cu acţiuni AMY a avut loc pe 24 februarie când preţul afişat era de 0,42 lei, mai mic cu 4% faţă de şedinţa precedentă. Compania este deţinută în proporţie de 53,6% de Moara Cibin, Boromir Ind (17,7%), Boromir Prod (11,4%). De la începutul anului s-au derulat 25 de tranzacţii cu acţiuni AMY în valoare de 25.200 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO