Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de lapte şi brânză Lactate Natura vrea să revină pe profit în 2016

Producătorul de lapte şi brânză Lactate Natura vrea...

Autor: Roxana Pricop

19.04.2016, 00:05 489
Producătorul de lapte şi brânză Lactate Natura Târ­go­vişte (simbol bursier INBO), listat pe sistemul alternativ al bursei, şi-a bugetat pentru acest an o creştere de 35% a afa­cerilor până la 30 mil. lei, estimând că va reveni pe profit.

Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 22 mil. lei, în creştere cu 3,7% faţă de 2014, şi cu pierderi de 2,5 mil. lei, în scădere faţă de rezultatul raportat în 2014. Pentru acest an, compania mizează pe un profit net de circa 16.000 de lei.

„Rezultatul nefavorabil din exploatare din 2015 este consecinţa directă a scăderii producţiei la limita posibilităţii de absorbţie concomitent cu reducerea preţului de livrare a produselor determinată de prezenţa produselor lactate de import la preţuri extrem de mici şi de presiunea exercitată de hipermaketuri pentru obţinerea de la producătorii autohtoni a unor preţuri foare mici şi a unor discounturi excesiv de mari, hipermarketuri care controlează de fapt piaţa din România”, spun administratorii companiei în raportul anual pe 2015. Potrivit companiei, preţul mediu de achiziţie a laptelui materie primă a fost mai mic în 2015 faţă de 2014 cu cca 0,12 lei/litru, însă presiunea asupra preţului de desfacere a produselor a determinat reducerea indicelui de valorificare a laptelui cu cca 0,1524 lei/litru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO