Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de sticlă Gerom Buzău a intrat în insolvenţă

Producătorul de sticlă Gerom Buzău a intrat în...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2017, 00:00 5233

Producătorul de sticlă Gerom Buzău a intrat în insolvenţă, deschiderea procedurii fiind aprobată de Tribunalul Buzău la începutul lunii mai, se arată într-un document publicat vineri pe site-ul BVB. Firma avea la finele anului trecut datorii de circa 48 milioane lei care trebuia plătite într-o perioadă de maximum un an şi creanţe de 3,3 mil. lei.

Gerom a încheiat 2016 cu afaceri de 7 milioane lei şi o pierdere de 13 milioane lei. Spre comparaţie, în anul 2015 compania din Buzău avea afaceri de 12,6 milioane lei şi pierderi de 5,8 milioane lei. Potrivit celor mai recente date, compania este controlată de Hystria Expert SRL Bucureşti, cu 80% din acţiuni, şi Valeriu Guma, cu 15%.

GROB este listat pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, dar acţiunile sunt suspendate de la tranzacţionare. Ultimul preţ pe titlu a fost de 0,2 lei, pe 21 octombrie, în scădere cu 33%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO