Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de sticlă Stirom are un nou proprietar, grupul portughez BA Vidro

Producătorul de sticlă Stirom are un nou proprietar,...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2016, 10:27 5662

Producătorul de sticlă Stirom Bucuresti are un nou proprietar, după ce compania greacă Youla Glassworks, care controla indirect firma românească, şi-a vândut majoritatea activelor din domeniul sticlariei către grupul portughez BA Vidro.

Yioula Glassworks SA controla Stirom indirect, prin intermediul subsidiarei sale integral deţinută MGL MEDITERRANEAN GLASS LIMITED.

Potrivit unui anunţ publicat de producătorul român la BVB, Yioula Glassworks SA, împreună cu subsidiara sa Yalos Holdings (Overseas) Limited, a încheiat pe 10 octombrie un contract de vânzare-cumpărare cu BA Vidro SA, având ca obiect vânzarea celei mai mari părţi a afacerii sale în domeniul sticlăriei de ambalaj, incluzând toate acţiunile emise de Glasstank B.V. (o societate care este, indirect, o societate mamă a Stirom).

Finalizarea tranzacţiei este supusa aprobărilor necesare în domeniul concurenţei şi altor condiţii precedente uzuale pentru finalizarea tranzacţiei şi este de aşteptat să aibă loc până la sfârşitul anului 2016.

STIROM SA a fost infiintata in anul 1966 in Bucuresti, sub numele de Fabrica de Articole de Sticlarie Bucuresti si reorganizata in 1973 sub denumirea de Intreprinderea de Articole de Sticlarie Bucuresti, (IASB). Incepand cu anul 1990, IASB a devenit societate comerciala pe actiuni, sub denumirea de Stirom S.A., iar din 1995 a devenit companie majoritar privata. La inceputul anului 2003 a fost preluata de grupul Yioula Glassworks, cu sediul in Grecia. Stirom a încheiat 2015 cu venituri de 282 milioane lei şi un profit de 16 milioane lei.

Grupul portughez BA Vidro are o istorie de peste 100 de ani, fiind fondat în 1912. Grupul este controlat de trei familii şi are în total şapte fabrici cu 2.145 de angajaţi, în peninsula iberică şi Polonia. Compania a cumpărat în 2012 grupul polonez Warta Glass.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO