Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de zahăr Agrana România vrea să treacă la an fiscal pe stil occidental

Producătorul de zahăr Agrana România vrea să treacă...

Autor: Roxana Pricop

02.10.2014, 00:00 196

Compania Agrana România (simbol bursier BETA), cu afaceri de peste un miliard de lei şi controlată de grupul austriac Agrana Zucker, a convocat acţionarii în adunare generală pentru a aproba trecerea din 2015 la exerciţiul financiar diferit de anul calendaristic. Mai exact, începând din 2015, exerciţiul financiar va începe la 1 martie şi se va încheia la 28/29 februarie ale fiecărui an.

Societatea are în plan să treacă şi la anul fiscal diferit de cel calendaristic. Începând din acest an, companiile pot opta ca exerciţiul financiar să fie diferit de anul calendaristic. Agrana România a anunţat că a realizat anul trecut o producţie record de zahăr din sfeclă, peste 63.000 de tone de zahăr alb fiind obţinute prin valorificarea culturii agricole locale.

Compania austriacă Agrana Zucker deţine 91,81% din acţiunile Agrana România, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are 4,05% din titluri. Compania este listată pe piaţa RASDAQ şi are o capitalizare de 95,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO