Burse - Fonduri mutuale

Profit de 6 mil. lei pentru SIF Moldova în noiembrie

Profit de 6 mil. lei pentru SIF Moldova în noiembrie

Autor: Roxana Pricop

14.12.2015, 00:04 437
SIF Moldova (SIF2) a încheiat luna noiembrie cu un pro­fit de 5,7 mil. lei, câştigul pentru primele 11 luni din an urcând astfel la 117,5 milioane de lei. Activele nete ale SIF-ului s-au depreciat uşor luna trecută până la 1,47 miliarde de lei.

Pentru întreg anul SIF Moldova şi-a bugetat un profit net de 111 mil. lei, indicator atins după primele zece luni din an.

Cele mai mari investiţii ale SIF-ului sunt acţiunile Băncii Tran­silvania (TLV), a treia cea mai mare instituţie de credit din sistemul bancar local. La finalul lunii noiembrie, pachetul de circa 8% din capitalul TLV reprezenta 37,4% din activele SIF-ului. Raportat la capitalizarea bursieră a SIF Moldova, pa­chetul de acţiuni TLV deţinut de SIF reprezintă 68%.

A doua cea mai mare investiţie sunt acţiunile deţinute la Trans­gaz cu o pondere de 4,75% din active, urmate de socie­tatea Real Estate Asset cu o pondere de 4,4% din activele so­cie­tăţii. SIF Moldova a reluat recent achiziţiile de acţiuni la Banca Transilvania, după ce în lunile anterioare SIF-ul a fost activ în principal la vânzare de titluri TLV, în contextul în care creşterea cotaţiilor TLV punea presiune pe depăşirea li­mi­telor legale de expunere.  SIF Moldova este al doilea cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, după BERD, cu un pa­chet de circa 8% din capital. Preşedintele BT Horia Cior­cilă face parte din conducerea SIF2, iar Costel Ceocea, preşedintele SIF2, este membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO