Burse - Fonduri mutuale

Profit mai mic pentru companiile care alcătuiesc BET

Profit mai mic pentru companiile care alcătuiesc BET

Autor: Liviu Popescu

26.05.2016, 00:07 763

Banca TransilvaniaElectrica şi Nuclearelectrica sunt singurele companii din alcătuirea indicelui BET care au raportat rezultate pozitive în primul trimestru, în timp ce la BET-FI doar două SIF-uri au reuşit să se menţină pe profit în pofida scăderii activului net.

Din compoziţia indicelui BET, referinţă pentru bursa locală, BRD a fost pe pierderi cu 23% faţă de T1 2015, iar BVB a avut un rezultat aproape de zero, cu o scădere anuală de 98%.

„La capitolul dezămagiri putem trece BRD, bântuită din nou de fantoma creditelor neperformante, de care majoritatea celorlalte bănci par să fi scăpat, şi Bursa de Valori Bucureşti, victima scăderii tranzacţiilor bursiere şi a cursului valutar, de data aceasta nefavorabil“, scrie într-un raport al companiei de brokeraj Prime Transaction semnat de analistul financiar Marius Pandele.

Din categoria indicelui BET-FI, cel al SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, doar SIF2 Moldova şi SIF5 Oltenia au avut rezultate pozitive. Fondul Proprietatea a încheiat primul tri­mestru cu o pierdere de 586 mil. lei (130 mil. euro), compa­ra­tiv cu pierderi de 669 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO