Burse - Fonduri mutuale

Profitul Altur a crescut cu 77% în trimestrul al treilea

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

18.11.2014, 00:00 293

Producătorul de piese pentru autovehicule şi motoare Altur Slatina (simbol bursier ALT) a obţinut venituri din vânzări de 20 mil. lei în trimestrul al treilea, în scădere cu 19% compa­rativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Câştigul net al companiei a crescut însă cu 77%, la 1,6 mil. lei în trimestrul al treilea, datorită dublării profitului financiar până la un milion de lei. Profitul din exploatare a crescut cu 30% în al treilea trimestru până la circa 630.000 de lei. Altur produce piese turnate din aliaje de aluminiu şi pistoane auto pentru autovehicule, precum şi piese din aluminiu pentru industria electrotehnică.

Graţie profitului obţinut în trimestrul al treilea compania şi-a redus la jumătate pierderile după primele nouă luni din an, până la 1,3 mil. lei. Anul trecut, compania raportase o pierdere de 2,5 mil. lei după primele nouă luni. Producătorul de piese auto a raportat venituri din vânzări de 65,4 mil. lei în primele nouă luni, în scădere cu 16%. Ponderea a exporturilor în vânzări s-a diminuat la 87% după primele nouă luni, de la peste 90% în intervalul similar al anului trecut.

Ponderea exporturilor către Germania a crescut la 31% din producţia trimisă la extern în primele nouă luni, de la 24,6% în perioada similară a anului trecut. Omul de afaceri Cătălin Chelu deţine indirect aproape 43% din acţiunile Altur, prin firmele Mecanica Roteş (28,1%) şi Celule Electrice (14,8%). Acţiunile companiei se tranzac­ţionau ieri în scădere cu 2,4%, până la preţul de 0,0407 lei/unitate. Altur are o capitalizare bursieră de 33,5 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO