Burse - Fonduri mutuale

Profitul companiilor din BET a crescut cu 50% după nouă luni, dar bursa rămâne anesteziată

Profitul companiilor din BET a crescut cu 50% după nouă...

Autor: Dan Grigore Ivan

22.11.2017, 00:07 883

Cei 13 constituenţi ai indicelui BET, referinţa bursei bucureştene, au raportat un profit cumulat de 6,86 miliarde lei (1,5 miliarde euro), mai mare cu 46% faţă de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile celor mai mari companii listate au ajuns la 34 miliarde lei (7,4 miliarde euro), echivalentul unui avans de peste 12%.

Astfel, având în vedere că valoarea de piaţă totală a componentelor indicelui BET este de 74 miliarde lei (16 miliarde euro), rezultă o valoare a multiplului de preţ PER, reprezentat de raportul între capitalizarea bursieră şi profitul net, de 10,78, media americană fiind de 24,44.

Toate companiile din clubul BET-ului au înregistrat profit după nouă luni, doar Electrica (EL) şi Transelectrica (TEL) figurând cu un avans mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, de pe 9 noiembrie, atunci când a debutat sezonul raportărilor companiilor ce compun referinţa locală, şi până în prezent, indicele BET a crescut cu 0,5%, iar lichiditatea a rămas una obişnuită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO